Google+ Followers

Keresés ebben a blogban

2009. december 27., vasárnap

Új pálca






Mivel a december az eszement ajándék vásárlási lázról szól,ezért ezt kihasználva az üzletek próbálják minél kedvezőbb akciókkal átbaszaritani az embereket.Miért lenne ez másként velünk pecásokkal is?Se a mikulásba,se a jézuskában nem hiszek,ezért hiába is adnám le nekik a rendelést.Maradt tehát a bolt.A törzshely horgászboltom is kiszórta a régóta bent porosodó cuccait,esetenként igen jelentős árengedménnyel.Botok,orsók,blankok,pót dobok,zsinórok,gázlók,bakkancsok,ruházat stb.Ahogy a listát mazsoláztam majd kiverte a szemem,hogy a már 2 hónapja nézegetett,taperolt "vágyam" is a listára került és olyan 25%-al olcsóbb,ha most kipengetem.Hosszas töprengés után(kb.7mp) elhatároztam,hogy KELL nekem ez a bot.Helixel már kidumáltuk korábban,hogy ez nem egy rossz botocska,csak az általam hozzá párosított orsó kissé könnyű rá.Mind1 lesz,ami lesz bementem megrendeltem,elrakattam magamnak fizu utánra.Eljött a megbeszélt nap és irány az üzlet.Bot oké,de hol az orsó???Egy másik eladó tette a dolgát és eladta...Namármost van botom,akciós zsinórom is,de nincs orsó :-O
Most még keresgélem a hozzá illő darabot,remélem sikerül még a "jóárasítottak" közül vmit elcsípnem.Na tehát íme az új játékszer:
G-Loomis Roaring river,Greasedline,Deveron 14' 8/9# long belly még jó,hogy csak ilyen rövid a neve:-))))
A zsinór Rio Windcutter spey 9/10/11
Várom már az első próba dobásokat vele,addig marad a nézegetés.

Pityu

Rozmaringos Lazac

Ami a lazacnak kellett és ami nekem :-))


Most egy recept következik,mivel ilyen még úgy sem volt :-)
Ezt az ételt itt készítettem néhányszor és osztatlan sikert okozott.Ezért gondoltam megosztom veletek is.
Hozzávalók:
Lazac filé/bóti is jó ,de jobb a saját fogás ;-) /
Friss rozmaring levél
Só,bors,citromlé,olaj/vajjal jobb/a sütéshez

Elkészítés:
A lazac filét megnyúzzuk és a szálkasort fogóval(szemöldök csipesz is jó) kihúzgáljuk,sózzuk,enyhén borsozzuk és rozmaring levelekkel bedörzsöljük.Forró olajban/vajban kisütjük szép pirosra,petr.burgonyával,burg.pürével tálaljuk,ízlés szerint citromlét csepegtetünk rá.Elkészítése kb. 15perc.
Jó étvágyat ;-)

Pityu