2012. január 9., hétfő

2008 évi legyes és egyéb kalandjaim

Mindenre sajnos nem emlékszem,de igyekszem pár élményem leírni! Ekkor a jó isten még kegyes volt hozzám:-), mert nem volt párom : ami hol előnyös, hol pedig hátrányos bizonyos értelemben.... Pusztamonostor nevű, még 2000 lelket sem számláló faluban laktam szüleimnél. Robogóval 20-25 perc alatt megközelíthető,számomra gyönyörű folyókban horgászhattam, amik nem mások, minta Zagyva és a Tarna!
Máig tartó szerelem köt a Zagyva folyóhoz, bár manapság igencsak hanyagolom "kedvesem" ,de erről majd a végén kicsit bővebben...Tavasszal megvolt a "vérfertőzésem"(bár utólag visszagondolva, már az első legyem megkötésétől kezdve), és a lehető legtöbb lehetőséget kihasználva, barátomtól lestem el az okosságokat.. Eleinte (feltételezem) , mint minden legyes, én is szórtam nádasra, bozótosra és fákra a legyeimet, ezzel is alkalmat teremtve a kötésre:-) .

Ahogyan a hónapok haladtak, egyre jobban kezdtem élvezni a legyezést. Elkerülhetetlenül megismertem a dekorgumi (polifoam) nyújtotta örömöket.. :-P .Ez idő tájt rendkívül sikeres legyek születtek,és kétség sem férhetett eredményességükhöz.Bárki kitalálhatja,hogy kedvelt módszerem a száraz legyezés lett! Halak számára egyre kívánatosabban tudtam prezentálni a legyet. Eleinte csak "felsőbb utasításra" , később már természetes volt ,ahogyan a légy szállt a fű csomók tövébe és bokrok alá.
Időnként belekóstoltam a sztrímerezésbe is csukára, balinra több -kevesebb sikerrel. Sajnos elkényelmesedtem, és nem fejlődtem sem nedves legyek, sem a nimfák használata terén(de azért kötöttem belőlük is)! A vízparton megismerkedtem pár felejthetetlen emberrel: Pintér Gábor és Gábor Zsolt személyében! Szeptember környékén, családi gondjaimból kifolyólag munkahelyet váltottam, ami (szándékosan) költözéssel is járt. Előbb Gödön, majd a fővárosban kötöttem ki, párom -Csilla mellett.


Bármilyen meglepő, de nem éreztem komolyabb késztetést legnagyobb folyónk "meghódítására", részben érzelmi,de leginkább anyagi okokból. A távolság miatt azonban az elkövetkező években foghíjasan látogattam az "én" Zagyvámat!Szánt szándékkal nem írtam konkrét horgász túráról,mert azokat csak frissen tudtam volna hitelesen megírni! Mostanában nem túl valószínű,hogy vízpartot látok testközelből, ezért horgászós írással most nem tudok szolgálni :-(
Ha igény lenne rá, később megírnám a téli történéseimet is...légy kötés lenne a téma.
Remélem,végig lehetett olvasni.
üdv:
Dani