2011. augusztus 12., péntek

NyaralásHajdúszoboszlón nyaraltunk pár napot a családdal és a barátokkal. Volt strand, állakert, Nagymami szülinapja, sütés-főzés, minden. Nagyon jó volt ,és egy igen kellemes peca élmény is kerekedett belőle...


a főszereplőSzoboszló


a legjobb víz a strandon : a homokItthon még a Kálló csatornára indultunk, de Gyula mindenáron feederezni is szeretett volna egyet, hisz évek óta nem volt kedvünk ezzel molyolni. Ezért vittünk otthonról 1-1 feedert is. Pár sör után beadtam a derekam... menjünk. Vendéglátónk felajánlotta , hogy elvisz minket a horgász boltba beszerezni mindenféle földi jót : csonti, kukorica,valami etető kaja stb. ,majd kivisz minket a tóhoz. A lányok és a gyerekek addig nyugodtan strandolhatnak. Érkezésünk és a horgászat szabályai már előző nap le lett beszélve a tó tulajdonosával. A tó egy világtól elzárt magán területen lévő , kellemes kinézetű, nád falakkal egyoldalt körülvett tavacska, pár öböllel és egy szigettel a közepén. Kellemes meglepetés volt ,hogy nem volt sehol senki... magunkra maradtunk. Ezt nagyon bírom ! Mint megtudtuk, tavat többnyire csak hobbi célra használja a tulajdonosa, ezért nincs igazán nyilvánosság előtt a víz. Aztán mint a komoly pecások nekiugrottunk : bedobtunk egy-két sört , gyúrtunk masszát a tuti pontyos-kárászos kajából, felszereltük a medium feedereket abból ,amit találtunk otthon : vagy 6 éves 18-as süllyedő főzsinór :) , gubanc gátló kosárral, apró forgó, 16-os stroft előke a legyes mellényből, 12# horog. És repültek is!! Az első hal egy 3cm-es törpe... majd szépen jöttek a 30-40 dekás karcsik.
pecafíling


feszült koncentráció: fogy a sör :)


Pár sör után csak összeraktam a legyező motyót. Mivel a Kállóra készültem ,csak az odi volt nálam. Az orsón dobot cseréltem: Vision attack 6# intermediate, 3x vékonyodóval. Egy darabig dobáltam egy lassan mozgó sötét halra a nádas tövében. Miután eltelt vagy 20 perc és közelebb jött , rájöttünk hogy egy törpe-ivadék felhő...na, vissza a feederhez. Még több kárász...a tó túloldalán mintha egy nagyobb hal fordult volna. Csak rádobok léggyel gondoltam. Gyulára ráhagytam mindkét feedert (hagy élvezze ki a fenekező peca örömeit ) , és átslattyogtam a tó túloldalára.

a cucc


Második dobásra megakasztottam valamit, és megindult mint a villamos. Gyula szaladt a merítővel, de nem lett rá szükség... kb. 5 perc fárasztás után elkönnyebbült a cucc.... azt hittem megtépett,de nem . A légy ott fityegett az előke végén. Egy kis világ összedőlt, kalapált a szívem, tudtam , hogy ponty volt, és nem 20 dekás. Fárasztás közben láthatólag több nagy testű hal szétrebbent , ezért nem adtam esélyt az újabb találkozásnak. Szétugrott a csorda. Maradnak a kárászok, azok jöttek a csontira számolatlanul. Fél óra múlva azé' csak visszamásztam az előző helyre: pár dobás -semmi. Mondjuk erre is számítottam. Feljebb sétáltam , dobás és ott van ! Na erre már vigyáztam. Odi perecben, kirohanások ,fékről fárasztás, minden volt. Emeltem amennyire a 6# bot , 3x-es vékonyodó és a 18-as tipet engedte. Nem egy pontyos cucc, erre már az előbb rájöttem. Vastagabb előkezsinór nem volt nálam. Gyula robogott a merítővel, 10 perc séta a parton a hal után , majd szákolás és ott álltunk egy ponty felett.... fura volt ,hihetetlennek tűnt hogy mégis sikerült ! Olyan 50cm kb. farok nélkül.... Fotók ,majd a hal vissza a vízbe. Vissza sörért, jól megittuk és kiértékeltük a szitut. Közben a karcsik csak jöttek....

első pontyom léggyel


ez itt azhol a merítő, vazze'??


nálam volt ,de megoldottataláltam... rossz bőrben vannakNoszogatom Gyulát- próbáld meg léggyel. De nem , ő fíderel tovább..... nagy kapás a jobboldali boton. Feeder hajlik, ááá nem kell meríteni, mondja. Vagy mégis? Hosszú percek , hal köröz ,megláttuk a farkát : mint egy szívlapát ! Basszus... további körök ,és horog beleszakad a 16-os előkéről. Na fasza . Bazi nagy ponty lehetett. Nagyon sajnáltam ,hogy nem jött ki, Jó fotó lett volna róla.


The big one


kb. ennyit láttunk 10perc után belőle, és később is sajnos...


Újabb sör. Én meg vissza az előző ponty helyére. Variálom a legyeket ,semmi. Vissza a régit. Dobás-dobás- kapás! Lemarad pár másodperc múlva....dobások tömege.... kapás ! Majd kiveszi a botot a kezemből. Aztán a történet újra a régi: séta, Gyula rohan, séta, merít ,2. ponty, fotók, hal vissza. Vigyor ,majd sör. Nem dobok többet, ez a nap így volt teljes. Mindjárt fél 4 , jönnek értünk hamarosan. A Kállóra majd eljutok talán máskor...


másodikez is aznem volt kedvünk pucolni...vissza mentek a helyükreEzúton köszönöm:


Gyulának a korrekt és gyors szákolást, a segítséget, a fotókat és sörét :) . Ezek nélkül nem ment volna.

Bogaras Pityunak barátomnak a titok nimfát ,mert e nélkül sem ment volna. Hiába próbáltam mást ,eredménytelen volt. Nem pontyra készültem, mikor eljöttem otthonról, ez viszont működött.

Vendéglátóinknak, Kiss Lajos és kedves neje, Tündi segítségét ,hogy megteremtették peca lehetőségét.Szeretném nyugodt szívvel ajánlani bárkinek vendégházukat ,ha valaki Hajdúszoboszlón szeretne pihenni családi vagy baráti társasággal. Nagyon kedvesek és segítőkészek!Szóval király volt minden, emlékezetes marad! Köszönöm!


Üdv : gzs