2008. szeptember 20., szombat

The America Cup.1.Az utazás

Kis csöppség :-) kár,hogy már lejárt a szezonja...Mindörökké POLIBOGÁR!!!!
Orvis & Winston
NiNi válogat.
Szabi és Pisti a ruhákat nézegeti.
Legyes könyvek,térképek
A boltos az engedélyeket állítja ki,Levi felügyeli :-)
Minden van
Breckenridge főutcája
Egy tó a hegyek közt
Ott fent örök hó van!
Út a semmibe....
Frisco
Dillon tó,vitorlásokkal
Frisco,főutca,Blue River horgász bolt
70-es út,naponta többször tettük meg ezt az utat ;-)
NiNinek a haja is kinőtt,mire odaértünk!
A kis tó halai.
Kis tó.
Ten Mile Creek folyt keresztül az apartmanok között.
A szobában lakott Maci Laci is :-)
Levi anyu mosogat :-)))))))))))
Szabi sörözget.
NiNi(és) egy Bogaras bor!
Üzletek,éttermek
A közeli hegyek.Itt még szép időnk volt.
A bérelt Jeep.
Repülős kaja.Kevés és rossz!
Szabi pihen(t).
NiNi filmet néz,kedvence a Kung-fu Panda volt!Sajnos ezt nem fotóztam le!Pedig nagyon élvezte!
Rontásba vittek!
Itt már együtt a csapat.Irány Bécs!
Prókayra várnak a cuccok.

Szept.5.
Hajnali ébredés után,5-kor már a ház előtt vártam Prókay barátomat.A cuccaimat berámolva már mentünk is NiNiért.Nemsoká őt is "begyűjtve" indultunk tovább Szabiékhoz Szigetszentmiklósra.Itt várt ránk a csapat két tagja Farkas Szabi és Szabó Levi.Ahogy összeállt a csapat elindultunk a nagy utazásra.Azt sejtettük,hogy nem lesz egy séta galopp,de nem gondoltuk,hogy ennyire sokat fogunk utazni!Az út hossza kb. 25óra volt összesen!Ez több mint 10e km-t jelentett.Az út első része a bécsi reptérre vezetett.Nem egyszerű dolog az USA-ba való kijutás.Ezt már a reptéren is megtapasztaltuk.Mindenkivel elbeszélgettek,hogy kihez,minek,hová stb. megyünk.Miután mindenen túljutottuk,irány a gép!Hát nem voltunk elájulva a székek és a hely méreteitől!Szabi közel 2m,Levi sem törpe,rólam nem is beszélve!Milyen a mi formánk,3-an kerültünk egymás mellé.A légi"kisasszonyok" már régen elmúltak 50,így inkább légi öregasszonyok voltak.12óra.Ennyi ideig tartott az út Atlantába.Bemelegítésnek 1-1 Finlandia lecsúszott,majd a bőséges és ízletes repülős kaja,némi ökörködés,szunya és "már" ott is voltunk.Atlantában rohanás a csomagokért.Itt utunkat állták újra a hivatalos szervek.Minek,kihez,hová stb. kérdésekre már rutinosan nyomtuk a válaszokat.Szerencsére minden megérkezett.Következett egy kisebb járat Denverig.Közel 3óra repülés után landoltunk Denverben.A bérelt Jeep-ek átvétele után rövid vezetés következett(kb.140km).Mivel este érkeztünk ezért nem sokat láttunk a városból,de a méretekről árulkodik,hogy a reptérről a város végéig kb. 40mph az út!!!Fáradtan és éhesen érkeztünk a Cooper Mountain Resorts-ba.Ez egy csodálatos sí paradicsom a Coloradoi hegyekben kb.3000m magasan.Apartmanok,kisebb szálloda méretű villák,golfpályák,sí pályák,üzletek,szórakozó helyek egyvelege volt a hely.A szobák elfoglalása után kidőltünk rögtön.
Reggel,mit reggel már hajnalban felébredtünk.Ahhoz képest,hogy közel 40 órát voltam talpon ill. seggen,mégsem ment az alvás,de ezzel nem csak én voltam így.8 óra idő eltolódás szokatlan volt mindenkinek.A magaslati száraz,oxigén hiányos levegő kicsit megviselt minket.Orrvérzések állandóak voltak,a szánk kiszáradt,aludni nehezen tudtunk.Ezeket rengeteg folyadékkal,krémekkel,némi vörösborral próbáltuk kiküszöbölni,több-kevesebb sikerrel.
Másnap a verseny szervezőjével volt megbeszélt találkozónk,de nem sikerült az ürgét elérnünk.Délután aztán felkerekedtünk és elindultunk a horg.engedélyeket elintézni magunknak.Most láttuk csak,hogy hová is kerültünk!Hatalmas 4000m feletti hegyekkel körül vett mesebeli hely volt ez!Mindenfelé golfpályák,parkok,hangulatos üzletek,bárok,kocsmák,éttermek sorakoztak és egy kis tó,ahol 0.5-5kg pisztrángok úszkáltak csapatokban!Ezen kívül egy kis patak is keresztül folyt itt a Ten Mile Creek.Ennek egy alsó szakasza a verseny része is volt.Minden gyönyörűen karbantartva,parkosítva,tisztán tarva!Sehol egy szemét,konzervdoboz,műa flakon stb.!A körülöttünk lévő hegyek sziklás,fenyves oldalain számtalan sí pálya volt látható.
A horgász bolt egy közeli városkában volt Breckenridge-ben.Rövid keresgélés után megtudtuk,hogy ez a bolt beköltözött Friscoba.Ez a két kisváros(meg többi is) olyan,mint amilyeneket a régi western filmeken láttunk!Éttermek,üzletek,bank,kocsma stb.. végig,régi típusú,de modern házak.Poros utak és lovak helyett,aszfalt és óriási 4x4-es terepjárók mindenütt.A sheriff kocsijában is ott figyel a sörétes!Tiszta vadnyugat! :-))
Ami rögtön szembetűnt,hogy mindenki nyugodt,jókedvű,segítőkész!Az autók nem mennek állat módjára,átengednek a zebrán,kiengednek a parkolóból,nem nyomják a dudát,nem anyáznak,ha átengedsz egy gyalogost stb. Kicsit más világ.
Ezeken az utcákon sétálva kicsit átéli az ember a western filmekből áradó érzést!Arany mosók,aranybányák,kocsmák,hegyek,indiánok,cowboyok.A környéken a mai napig sok aranybánya működik!
Na de vissza az Orvis boltba.Belépve kedvesen fogad minket a boltos.Látja,hogy külföldiek vagyunk,kérdi is rögtön honnan jöttünk.Az engedélyeket kiállítja nekünk és néhány jó tanáccsal is ellát minket a helyi szokásokat illetően.A térképeken bejelöli a jó helyeket és kicsit be is vásárolunk nála.Ő is,mi is elégedetten intünk búcsút(néhány száz dolcsit otthagytunk).
Hazafelé útba ejtjük Friscoban a keresett boltot.Itt is begyűjtünk némi hasznos infót,vásárolgatunk.Útközben betérünk egy üzletbe,hogy a kötelező ajándék vásárlás egy részén túl legyünk.Este felé jár az idő,mikor a gyomrom jelzésére javaslom,hogy menjünk enni vmit.A közeli Farley's étterembe indulunk.30dkg steak,fűszeres csirke szárnyak,sült burg,kóla,stb. a vacsi.Tele hassal irány haza.szunya reggel ébredés és irány a víz!

Folyt.köv.!

Pityu

The America Cup 2008.

Hát megjöttünk!Mozgalmas 10 nap van mögöttünk.Örökkévalóságnak tűnő utazás,nehéz verseny,maradandó élmények.Röviden ennyi lenne a túra,de ennél azért bővebben is leírom a kiruccanás történéseit.Először az utazás és az edzés napok,majd a verseny és végül az egyéb dolgok kerülnek sorra.Bőséges fotó mennyiséggel.

Pityu