2012. január 2., hétfő

Pufi kis története...

...avagy így esett a "baleset" (Dani barátunk tollából). Történt egyszer,hogy munka helyet váltottam. Igyekeztem beilleszkedni a csapatba, új barátokat szerezni, akkor még mit sem sejtve. Ott ismerkedtem meg Csaszi barátommal, aki 2007 őszén hozott mutatóba különféle horgokra kötött csalikat,mint megtudtam műlegyeket. Miközben beszélgettünk, nézegettem-forgatgattam, és pár nap múlva "azon kaptam magam", hogy (igaz még középkori eszközökkel: vastag varró cérna,kerítés drótból hajtogatott bobbin:-) ), nekiláttam legyet kötni! Ez odáig fajult,hogy "kénytelen"voltam beszerezni az első legyező felszerelésem! Mint később kiderült, hogy a segítőkész eladó sem értett nálam jobban a dologhoz, mert 2-3 mérettel nagyobb orsó került a botra! 2008 elején,a hó olvadás után kimentem a rétre zsinórt csapkodni, amit igencsak megnézett pár MTZ-s:-) !
itt az úr szólt hozzám...

Egy szép tavaszi napon aztán meghívást kaptam "gájdomtól" Csaszitól egy Zagyva parti okításra, amire nem lehetett nemet mondani! Nedves legyet(black pennel)kötöttem a damil végére, félve beleereszkedtem a hideg vízbe(időközben gázlóm is lett), ami ugyancsak egy új élménnyel gazdagított. Bevallom megijedtem,mert előtte sosem álltam folyó vízben:-O! Tanácsok alapján kiszemeltem egy gusztus, vízben álló valamilyen bokort,és azon voltam,hogy minél inkább az ágak közé-alá juttassam a csalit. Közben feszülten figyeltem a rikító színű zsinórt. Egyik úsztatás alkalmával aztán szokatlanul megrándult az addig élettelen"kábel". Mivel már horgásztam ezelőtt,de csak hagyományosnak mondható módszerekkel, rutinosan "bevágtam"és valami mocorgást éreztem a szerelék végén. Furcsa, de egyben gyomor remegtető érzéssel érintettem meg az első fejes domolykómat, ami gyönyörű színekben pompázott.

első legyezett halam

Mutattam barátomnak, mint valami "véres kardot" ,és bárgyú mosollyal a képemen megörökítettük az első legyezve fogott halam!:-) A domi gyorsan vissza került éltető elemébe,és már mentem is vissza a "helyemre". 20-30 perc "eregetés" után félreérthetetlenül ismét kapásom volt!Belehúztam a bottal is,és éreztem,hogy ez valami! Nagyobb halat akasztottam!Pár perc múlva széles mosollyal arcomon mutatom a zsákmányt, ami legyes mércével nézve igencsak méretesnek mondható(kb 1.5 kilós jászkeszeg)!
2. halam

Ez is visszakerült a vízbe.Több halat aznap nem sikerült fogni,de azt hiszem ezek az élmények megfertőztek egy életre!:-)
Köszönettel tartozom Csaszinak, aki bevezetett a legyezésbe,és mindenkinek aki azóta megismerhettem!

Üdvözlet mindenkinek!

Pufi