2008. június 4., szerda

14.Legyes EB,spanyol o.

A part...

nagyon csúszós,kerek kövek
elmentünk körülnézni az első nap
ez is a verseny pály volt.Horgásztak rajta!!!!!!A híd alatt-felett 6an!
szerintetek van itt hal?
pihi egy kvzóban
a CSAPAT
Hungría!!!
Vision GT+RX7-es
Az öreg úr Rob Stolker,holland barátunk :-)
mi a fene ez?????????
nekem is ízlik ;-)))))
na ezt nem gondolta komolyan,inkább bedobálta a halaknak
1.forduló,verseny közben
A bíróm:Izaskun ;-)
a bíróink+Milan Cubik a cseh barátom
khmmmmm..... csajok között!!!!
tavi forduló
ezek a fák nem olyanok,mint amiket itthon megszoktunk
a kocsmában ott van a nagy élet!
az a folt ott a csapos!Olyan gyors volt,hogy csak ennyi látszott belőle :-) v mi voltunk már lassúak???
cuba libre+malibuananászlé
lábatlan gyík
itt fogtam az első halam
Rio Pass,erre mondta a bíróm,hogy halott folyó!3-an nulláztak,ketten fogtunk 1-1db-ot,a halamat(18.2cm jóindulattal!) látva a bíróm egyfolytában gratulált,hogy mekkora király vagyok!Ez elég lehangoló nem?
ilyen hely és 3-4cm nagyobb halat nem láttam
még itt sem...
utolsó forduló helye.4-en nulláztak előttem,nekem kijött egy 44cm-es Yeeeee!
itt végig szedtek a nagy halak,amikor bementem a helyemre,de ez sajnos már a másik szektorhoz tartozott.
Végre normális kaja!!!
Hát megvolt ez is.Nem is tudom mit írjak az EB-ről,mert az igazat megvallva igen kevés pozitív dolog volt odakint.Annyira részletezni nem fogom,mint a norvég versenyt.Most vagy a norvégok tették igen magasra a lécet vagy a spanyolok múlták alul magukat,de rendesen.
Az indulás zökkenő mentesen ment.Rominál gyűlt össze a csapat hazai része.Innen Leo fuvarozott minket ki Bécsbe a reptérre.A repülő út után a szokásos "zizi" a botok épsége miatt.Szerencsére sérülés nélkül érkeztek meg a szerszámok.Az autó bérlés már nem ment ilyen simán.A hölgy kedvesen ránk nézett és a Vw Touran helyet egy "sokkal nagyobb" Seat Alteát javasolt!!!!Aki ismeri az autókat az tudja,hogy az Altea fele akkora csomag térrel rendelkezik,mint a Touran!Szerencsére még a zárás előtti utolsó percben sikerült visszacserélni az autót az eredetileg lefoglaltra.Betuszkoltuk(szó szerint!) a cuccokat és magunkat a verdába Ádámmal kiegészülve.Úgy néztünk ki,mint a török vendég munkások hazafelé... :-)))
400km autózás után értünk a szállodába,kora hajnalban.Mivel igen korán érkeztünk,ezért egy tengerparti sétával-pecával-bukdácsolással-bokaficam kockáztatásával kezdtünk.A nap programja volt a megnyitó,ahol legnagyobb meglepetésünkre némi apró szendvicsen és boron kívül semmi más ételt nem kaptunk!Na irány a város kaját keresni.Nem jó előjel!!!
Ezt a továbbiakban csak fokozták a "vendég látóink"!Nem csak szerintem volt ehetetlen a kipakolt étel,hanem többség szerint is!Ha nem akartunk sz...t enni akkor magunknak kellett megoldani az étkezést.A reggeli minden nap ugyan az volt.Életemben ennyi bacont nem ettem még,pedig szeretem,de már unalmas volt minden reggel...a tojás rántotta(édeskés ízű!!!) ehetetlen volt.
Eljött az első edzés nap.Kiszórtak minket a folyóparton és közölték,hogy majd 3 óra múlva összeszednek minket.A társaság nagy része halat sem látott!Az ebéd egy előre szatyrozott ehetetlen ,nincs jobb szó rá:SZAR volt.Összelapított szendvicsféle,víz,savanyú narancs,sárgult alma volt MINDEN NAP!!!A szervezők külön felhívták a figyelmet,hogy semmit se hagyjunk őrizetlenül,mert "kicsit" lopósak az emberek arrafelé.Ezt később a verseny alatt sikerült bebizonyítaniuk!Amiről tudunk:egy francia versenyző teljes felszerelése kb.8000 eu! értékben,cseh barátom táskája fényképezővel,kamerával,orsókkal stb..,Bali 200eu-ja,egy bosnyák spori botja(amit összetörve visszatettek a tokjába neki!) bánta a helyiek "vendégszeretetét"!Meg amiről még nem tudunk.A verseny hasonlóan "bőséges"volt,ami a halakat illeti.Az első 2 forduló után a társaság majd' fele nullázott.Olyan emberek is nulláztak,mint pl. a tavalyi bajnok!A 2x3óra edzés és a 2x3óra verseny alatt még halat sem láttam!!!Az eredményemet a maradék 3 fordulóban fogott 1-1db hal adta.Hihetetlen volt a spanyolok eredményessége!Alattuk-felettük neves versenyzők szenvedtek 1-2-3db halért,míg ők rendre többszörösét fogták a többiekének!Fura módon nekik még az átlag méret is sokkal nagyobb volt másénál!A csónakos pecánál,ahol más is ült mellettük rendre beégtek!Ez több mint furcsa!Többen is csalásról sustorogtak a fordulók között.Fura módon csapat 1. és 3. helyet sikerült bezsebelniük...
A tavi pecánál történt egy csodálatos hazai vonatkozású esemény!Romhányi "Romi" László szektor 1. csinált!!!Gratula innen is!
A verseny eredményei a Mühosz oldalán megtalálhatóak.Elgondolkodtató,hogy az angolok folyó vízi specialistákból állították össze a csapatot és volt olyan tagjuk,aki az EB-n nem tudott halat fogni!Valszeg nem azért,mert béna lett volna!Nagyon nehéz verseny volt,nagyon kevés hallal.A kevés pozitív dolog a bíróm egy fekete hajú,helyi csaj ;-)+óriási steak,és a malibu+ananász egyveleg volt(köszi Bali+Romi)
A csapat amit tudott mindent megtett a jobb helyezésért,de sajnos ennyire futotta.Rengeteget számítana,ha lenne lehetőség a versenyek előtt 3-4 napot gyakorolni a helyi vizeken.Most is látszott,hogy a verseny második felére kezdtünk "rájönni",hogy mivel-hogyan kellene halat fogni.Helyi infók nélkül nagyon nagy hátránnyal kezdjük a versenyeket!
Pityu

Nincsenek megjegyzések: